Založ si blog

Pomýlený mäsiar z Borčíc

„Prišiel nám pomôcť postúpiť do prvej ligy. Ale pomýlil sa. Podľa toho, čo som videl, nás chcel dostať do tretej,“ hromžil na adresu Juraja Halenára majiteľ futbalových Borčíc Anton Fabuš.

Najlepší ligový strelec v histórii (125 gólov) u ašpiranta na postup sklamal. Okrem toho, že v úvodných zápasoch ligovej jari nestrelil ani gól, zrejme nepresvedčil ani svojou hrou. A v Borčiciach skončil. Je pochopiteľné prečo, avšak zarážajúce ako.

V zápase proti Dunajskej Lužnej (0:1) Halenár nepremenil penaltu. ,,Aký kurz bol na víťazstvo Dunajskej Lužnej?“ opýtal sa futbalový mecenáš. Vo vzduchu nezostal visieť len otáznik, na povraze sa hompáľali aj posledné zvyšky elementárnej slušnosti. Fabuš svojho hráča jednoducho ,,zarezal“. Zrejme bez jediného dôkazu… A ak ho náhodou má, mal sa obrátiť na políciu. A nie na Nový Čas.

Juraja Halenára tribúny nikdy nemilovali. Skôr naopak. Mnohí mu vyčítali, že sa nesnažil, iní zasa, že hral hlboko pod svoje možnosti. Jeho problém. Možno práve preto nikdy neprekročil nízky prah slovenskej futbalovej ligy.

Jej úroveň však nenastavajú iba hráči, ale aj futbaloví funkcionári. Ten z Borčíc jej dal na frak. Nie po športovej, ale po morálnej stránke určite…

Ktože sa to pomýlil? Azda len slovenský ,,mäsiarsky“ oligarcha Anton Fabuš. Jeho ambície síce siahajú do 1. ligy, svojim správaním však nepatrí ani do tretej…

 

Halenár končí v Borčiciach. Majiteľ klubu: Jeho meno už nechcem počuť!

Čierno biely svet futbalového fanúšika

11.10.2014

“Kozákovci“ senzačným viťazstvom nad Španielskom (2:1) zbúrali hneď niekoľko mýtov a donaha vyzliekli často schizofrenickú dušu futbalového fanúšika. To, čo bolo ešte vo štvrtok čierne, je teraz biele, z amorálneho je prijateľné a z neatraktívneho zrazu pozerateľné. Španielsky vtáčik na grécky spôsob Už desať rokov (od ME 2004) sú symbolom antifutbalu [...]

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

Martin Prosnan

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3754x
Priemerná čítanosť článkov: 1877x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy